Happy Thai is gegroeid uit de passies en samenwerking van Miguel en Ton.
Ze delen een passie voor reizen, lekker eten, de Thaise streetfood en authentieke lokale keuken.
Ton was jarenlang kelner in verschillende Thaise restaurants in Antwerpen en Gent, en kookte op zijn vrije dag vaak voor vrienden. De kookkunsten vielen dermate in de smaak bij alle proefkonijnen van de de afgelopen 8 jaar, dat het idee ontstond om toch "iets mee te doen".
Miguel werkte meer dan 20 jaar in verschillende landen in toerisme en e-commerce als product manager, project manager en coördinator en is al sedert de eerste reis naar Thailand verliefd geworden op de Thaise keuken. Toen Miguel in oktober 2019, door een faillissement van de éne dag op de andere op straat stond moest er een nieuwe job / jobrichting worden gekozen.
In goeie Thaise traditie hebben we een paar weken later samen gekozen voor same same, but different, completely different.
Begin 2023 werden we verkozen tot "Beste afhaal Thais restaurant van België" door Takeaway.com. En in mei 2023 kregen we een eervolle vermelding in De Morgen magazine door chef Ae Jin Huys
Graag willen we met Happy Thai de 9248 km tussen Bangkok en Gent overbruggen en jullie laten genieten van de Real Thai Streetfood, om ter plaatse te eten of om mee te nemen en thuis te serveren.
We beseffen dat een deel van onze ingrediënten en producten van de andere kant van de wereld moeten komen. Zonder deze key-ingrediënten en producten, kunnen we de authentieke streetfood smaken niet op je bord toveren. We streven echter wel naar duurzaamheid en een kleinere ecologische voetafdruk. Dat doen we door op alle andere zaken (die de smaak, de beleving en de kwaliteit niet aantasten) andere, duurzame keuzes te maken.
Alle producten die we lokaal kunnen vinden of zelf kweken, halen we van zo dicht mogelijk. Zo halen we de groeten en fruit (die lokaal even lekker zijn dan die van Thailand) gewoon van een lokale groentewinkel, en bieden we een pak gezonde vleesloze gerechten aan.
Happy Thai draait volledig op groene stroom, we gebruiken ecologisch veilige detergenten van Ecover (Greenspeed) en serveren de afhaalgerechten in bio-afbreekbare verpakkingen. We doen onze inkopen met openbaar vervoer en (elektrische) deelauto's.
We blijven dag na dag zoeken naar betere methoden, efficiëntere processen en ingrediënten die lokaal kunnen gekweekt worden en even goed zijn.
Zijn we daarmee heilig? Neen, maar we streven wel voortdurend naar een beperking van ons afval, beperking van onze ecologische voetafdruk en leggen een focus op duurzaamheid in alles wat we doen. We zijn een maatschappelijk geëngageerde onderneming die respect heeft voor medemens, milieu en lokaal weefsel.